بیمه آتش سوزی واحد های تجاری

fire 1

اطلاعات پایه

طبق بیمه آتش سوزی غیر صنعتی واحد های تجاری به عنوان زیر مجموعه بیمه های غیر صنعتی ، اموال و سرمایه های موجود در این واحد ها در مقابل خطرات اصلی و تحت پوشش بیمه ای قرار می گیرد .

خریدار و یا بیمه گذار

در بیمه های آتش سوزی واحد های تجاری بیمه گذار و یا خریدار بیمه میتوانند مالک ، کارفرما ، سهام دار و یا شرکای باشند.

موضوع فعالیت

هر واحد تجاری با هر موضوع فعالیت قابلیت تهیه بیمه آتش سوزی برای مجموعه خود را خواهد داشت اما نرخ بیمه نامه براساس میزان ریسک موجود در هر فعالیت متفاوت می باشد.

نوع ملکیت محل مورد بیمه

در واحد های تجاری ، مالک یا مستاجر می توانند به صورت جداگانه و یا مشترک نسبت به تهیه بیمه آتش سوزی برای اموال خود اقدام نمایند.

اموال بیمه گذار 

  • ساختمان یا ارزش اعیانی ساختمان
  • تاسیسات
  • اثاثیه ،و دکوراسیون
  • موجودی

مدت بیمه نامه

مدت بیمه آتش سوزی واحد های تجاری حداقل یک ماهه و حداکثر یک ساله می باشد و در صورت موافقت طرفین قرارداد امکان تمدید بیمه نامه وجود خواهد داشت 

خطرات تحت پوشش

همچنین خطرات این بیمه نامه به دو گروه پوشش های اصلی و پوشش های تبعی تقسیم می گردند.

پوشش های اصلی بیمه آتش سوزی واحد های تجاری

پوشش های اصلی در بیمه آتش سوزی واحد های تجاری و اداری همچون سایر رشته های این گروه شامل آتش سوزی ، انفجار و صاعقه و همچنین هزینه نجات می باشد.

پوشش های اضافی شامل

زلزله و آتشفشان – سیل ، طغیان آب دریاها و رودخانه ها – طوفان تندباد و گردباد – رانش زمین – ضایعات ناشی از برف ، باران ، تگرگ ، و سنگینی برف – سقوط هواپیما ، هلی کوپتر ، و قطعات آنها – شکست شیشه – خسارات ناشی از نوسانات برق – مسئولیت مالی در قبال همسایگان ناشی از انفجار و آتش سوزی – شورش ، آشوب ، بلوا و اغتشاش داخلی- ترکیدگی لوله آب – سرقت با شکست حرز – مسئولیت مالی در قبال همسایگان ناشی از آتش سوزی ، انفجار و ترکیدگی لوله آب –هزینه پاکسازی از پوشش های اضافی بیمه آتش سوزی واحد های تجاری و اداری می باشند.

بیمه آتش سوزی واحد های تجاری

قیمت گذاری اموال

ساختمان

به طور کلی در ارزش گذاری ساختمان در بیمه آتش سوزی ، ملاک شرکت  بیمه ارزش اعیانی ساختمان(متراژ ضرب در قیمت ساخت) می باشد و نه ارزش زمین از این رو در ارزش گذاری ساختمان باید به این مورد دقت نمود.

جهت قیمت گذاری مناسب می توانید به سراغ سازنده ، مالک ساختمان و یا سازمان نظام مهندسی رفت در غیر اینصورت کارشناسان بیمه اقدام به قیمت گذاری واحد مربوطه می نمایند.

در واحد تجاری  ممکن است محل واحد های اداری ، تجاری و انبار در یک مکان باشد . لذا بیمه گذار می تواند اقدام به خرید بیمه نامه به صورت جداگانه برای هر واحد و یا به صورت کلی برای کلیه واحد ها نماید .

تاسیسات

منظور از تاسیسات کلیه تاسیسات گرمایشی ، سرمایشی ، گازی ، برقی ، آبی و ارتباطی موجود در واحد تجاری بیمه شده می باشد که از زمان ساخت بر روی ساختمان بوده است و یا توسط مالک و یا مستاجر نصب و اضافه گردیده است  . همانند : شوفاژ ، اسپیلت ، لامپ ، کابل کشی برق و تلفن ، لوله کشی آب و گاز و …

ارزش گذاری تاسیسات برعهده مالک و یا سازنده ساختمان بوده و یا توسط کارشناسان بیمه تخمین زده می شود .

موجودی

موجودی در واحد های تجاری به کلیه اجناس و اموالی گفته می شود که توسط بیمه گذار و یا کارمندان وی به فروش می رسد

نحوه قیمت گذاری موجودی ها : از آنجایی که در واحد های تجاری ، اموال بخش موجودی به صورت ثابت نبوده و دائما در حال تغییر ارزش و تعداد می باشد . بیمه گذار جهت جلوگیری از ضرر و زیان خود، می تواند نسبت به اخذ پوشش بیمه ای برای ان بخش به دو صورت اقدام نماید.

طبق ماده 10 قانون بیمه : اگر مالی به قیمت کمتر از قیمت واقعی تحت پوشش قرار گیرد. شرکت بیمه براساس حق بیمه پرداختی نسبت به حق بیمه واقعی در روز خسارت،  خسارت بیمه گذار را پرداخت می نماید. یعنی اگر بیمه گذار اموال خود را براساس سرمایه یک میلیارد با حق بیمه 1 میلیون تومان تحت پوشش قراردهد . در صورتی که در روز حادثه سرمایه بیمه گذار 2 میلیارد باشد ( که باید حق بیمه 2 میلیون پرداخت گردد) ، تنها 50 درصد از خسارت قابل پرداخت می باشد . حتی اگر این خسارت کمتر از 1 میلیارد باشد .

  • ارزش گذاری کلی : در این حالت که بیشتر برای واحد های غیر صنعتی کوچک مورد استفاده قرار میگیرد . بهتر است بیمه گذار حداکثر ظرفیت موجود و قابل نگهداری در هر بخش را تحت پوشش بیمه ای قرار دهد.تا مشکلی از حیث خسارت پرداختی به وجود نیاید .
  • ارزش گذاری براساس شرایط اظهار نامه ای : در این حالت بیمه گذار میانگین ارزش موجود در این بخش را به بیمه گر اعلام می نماید. و هر زمان نسبت به کاهش و یا افزایش این موجودی اقدام نمود این موارد را به بیمه گر اعلام می نماید. این روش مناسب واحد هایی می باشد که میزان و حجم جابجایی بالایی در بخش موجودی داشته باشند و نیروی انسانی کافی یا سیستم مناسب جهت انجام این اقدام را داشته باشند . چرا که در صورت فراموشی جهت اعلام ، شرکت بیمه تعهدی به پرداخت خسارت وارده براساس موجودی جدید را نداشته و براساس قانون قائده نسبی(ماده ده قانون بیمه) ، اقدام به پرداخت خسارت می نماید.

اثاثیه و دکوراسیون

منظور از اثاثیه و محتویات در بیمه آتش سوزی واحد تجاری، کلیه لوازم اداری و تجهیزات مورد استفاده می باشد که به تنهایی تحت پوشش قرار می گیرند .

سرمایه خسارت مالی به همسایگان

 این پوشش ، در واقع نوعی از بیمه های مسئولیت می باشد به عنوان یکی از سرمایه های اضافی در بیمه آتش سوزی شرکت بیمه ایران ارائه می گردد. و بیمه گذار حداکثر تا سقف 50% از ارزش کل یا اموال خود می تواند مسئولیت خود در قبال همسایگان را تحت پوشش بیمه ای قرار دهد.

shutterstock 1686087415 edited

پوشش های اصلی بیمه نامه آتش سوزی تجاری

آتش سوزی : ترکیب هر ماده با اکسیژن که با شعله همراه گردد را آتش گویند و هرگاه این آتش باعث ورود خسارت به اموال بیمه گذار گردد آتش سوزی به وقوع پیوسته است  .

انفجار : به صورت کلی هر گونه آزاد شدن ناگهانی ، سریع انرژی بر اثر گاز یا بخار در مدت زمان کوتاه شامل این مورد خواهد بود و در صورت وقوع حادثه بر اثر انفجار، جبران خسارت آن در تعهدات اصلی بیمه آتش سوزی قرار دارد.

صاعقه : تخلیه الکتریکی بین ابرها و در نتیجه اصابت به زمین است که باعث وقوع خسارت به اموال بیمه گذار می گردد

هزینه نجات : هر گاه بیمه گذار جهت جلوگیری و یا گسترش آتش سوزی به اموال خود آسیب رساند. این خسارت از محل این بیمه نامه قابل جبران خواهد بود . از جمله این موارد می توان به خسارت وارد ناشی از پاشیدن آب ، خاک و ماسه و … اشاره نمود.

پوشش ها یا کلوز های اضافی

در بیمه آتش سوزی واحد تجاری ، کلیه پوشش های اضافی دو نوع خسارت را تحت پوشش قرار می دهند . خسارت های مستقیم و خسارت های مستقیم .

خسارت های مستقیم : منظور این خسارت ، ورود هر گونه خسارتی به اموال بیمه گذار ناشی از پوشش خریداری شده

خسارت های غیر مستقیم : هر گاه یک از پوشش های خریداری شده باعث وقوع حادثه ای گردد و حادثه فوق باعث ورود خسارت گردد . این خسارت را غیر مستقیم گویند . یعنی ممکن است براساس وقوع زلزله آتش سوزی به وقوع بپیوندد. که در این صورت عدم تهیه پوشش اضافی ، باعث عدم پرداخت خسارت بیمه گذار می گردد

پس لازم هست در زمان انتخاب هر یک از پوشش های اضافی هر دو نوع خسارت مبنای انتخاب ما قرار گیرد .

پوشش زلزله و آتش فشان : هر گاه در نتیجه وقوع حادثه زلزله و آتش فشان خسارت هایی ( مستقیم و یا غیر مستقیم ) به اموال بیمه گذار وارد گردد. این خسارت از محل این پوشش براساس شرایط قرارداد پرداخت می گردد.

این پوشش نوع سازه ساختمان ، محل ساختمان و ایمنی ساختمان در نرخ اعلامی توسط شرکت بیمه تاثیر گذار می باشد.

پوشش سیل ، طغیان آب دریاها و رودخانه ها : هر گاه براثر بارندگی زیاد ، جمع شدن آب و یا خروج نگهانی آب از بستر رودخانه و یا دریاها خسارتی به اموال بیمه گذار وارد شود . این خسارت از محل بیمه این پوشش براساس شرایط قرارداد  قابل جبران خواهد بود.

پوشش طوفان ، گردباد و تندباد : در ادبیات علمی طوفان عبارت است از هرگونه حرکت و جابجائی هوا و باد که سرعت آن km/h62 بیشتر باشد. بدیهی است وقوع طوفان و گردباد و تندباد می‌بایست توسط مراجع ذیصلاح مورد تائید قرار گیرد.

رانش زمین : هنگامی که خاک و سنگ و سایر اجزای زمین نمی‌توانند کنار هم باقی بمانند و تحت تاثیر جاذبه به حرکت در‌می‌آیند، رانش زمین رخ می‌دهد.

ضایعات ناشی از برف ، باران ، تگرگ و سنگینی برف : در نتیجه بارندگی ، آب جمع شده در پشت بام از طریق ناودون و لوله کشی های انجام شده تخلیه می گردد. گاهی ممکن است به دلیل ترکیدگی لوله ، لبرز شدن آب و خرابی ناودون ، خسارتی به ساختمان وارد گردد که این خسارت از محل این کلوز براساس شرایط قرارداد  قابل پرداخت می باشد .

سقوط هواپیما ، هلکوپتر و قطعات آنها : هرگاه در نتیجه سقوط هواپیما ، هلکپتور و قطعات آنها خسارتی به اموال عرفی بیمه گذار وارد گردد . این خسارت از محل این پوشش براساس شرایط قرارداد  قابل جبران می باشد.

شکست شیشه : خسارت وارد شده به شیشه از محل این پوشش قابل پرداخت می باشد. منظور از شیشه در ساختمان ها و واحد های مسکونی : شیشه مربوط به پنجره ها و درب های ورودی و خروجی شیشه ای ساختمان می باشد و نه شیشه های تزئینی داخل هر واحد و یا ساختمان. خسارت ناشی از حادثه که به تنهایی باعث شکست شیشه گردد از محل این پوشش براساس شرایط قرارداد  قابل پرداخت می باشد و اگر در نتیجه پوشش های اصلی و یا هر یک پوشش های تبعی خریداری شده به شیشه ها خسارت وارد گردد . این خسارت از محل آن پوشش ها قابل پرداخت می باشد .

خسارت ناشی از نوسانات برق : هر گاه در اثر نوسانات ولتاژ برق، خسارتی به تجهیزات الکترونیکی بیمه گذار وارد گردد. این خسارت در صورت تایید اداره برق ، از محل این پوشش و براساس شرایط قرارداد قابل پرداخت می باشد .

شورش ، آشوب ، بلوا و اغتشاش داخلی : به معنای به هیجان آمدن، آشفتن و پریشان کردن استو در اصطلاح اقدام همراه با خشونت دسته‌ای از افراد که در مقابله با نظام حاکم بر هر مجموعه‌ای اتفاق می‌افتد و همواره بی‌نظمی و ناامنی با خود به همراه دارد. هر گاه در نتیجه این واقیع خسارتی به اموال بیمه گذار وارد گردد این خسارت براساس شرایط قرارداد به بیمه گذار پرداخت می گردد.

ترکیدگی لوله آب : هر گاه در نتیجه ترکیدگی لوله آب ساختمان ، خسارتی به اموال بیمه گذار وارد گردد . این خسارت از محل این کلوز قابل پرداخت می باشد . منظور از اموال در این بخش ، لوله ، ساختمان ، اثاثیه و حتی تاسیسات می باشد . این کلوز برای ساختمان های کمتر از 10 سال ساخت و یا بازسازی شده ( به شرط تایید کارشناس بیمه ) قابل ارائه می باشد

سرقت با شکست حرز: حرز در لغت به معنی هر آنچه باعث حفاظت گردد.سرقت با شکست حرز به معنی سرقت اموال به شرط شکستن حفاظ می باشد . یعنی سرقت اموال بدون شکست حرز قابل پرداخت نمی باشد . همانند شکست قفل ، حصار ، میله و …

مسئولیت مالی در قبال همسایگان : طبق این پوشش در صورتی که در نتیجه پوشش های خریداری شده ، خسارتی به اموال همسایگان وارد گردد ، پس از تعیین قصور طرفین ، خسارت همسایگان از محل این پوشش براساس شرایط قرارداد قابل جبران می باشد . این خسارت می تواند ناشی از ترکیدگی لوله آب ، آتش سوزی و یا انفجار باشد. پوشش خسارت مالی براثر ترکیدگی لوله آب منوط به خرید کلوز ترکیدگی لوله آب می باشد. سقف تعهدات بیمه ایران در این کلوز حداکثر 50% از کل سرمایه بیمه شده می باشد . یعنی در صورتی که کل اموال بیمه شده بیمه گذار 100 میلیون باشد . سرمایه این کلوز 50 میلیون می باشد.

هزینه پاکسازی : طبق این پوشش در صورت وقوع آتش سوزی و یا خطرات بیمه شده ، شرکت سهامی بیمه ایران تا 20% از کل سرمایه بیمه شده را می تواند بابت جمع آوری ضایعات به بیمه گذار پرداخت نماید.

بیمه حمل و نقل داخلی مُداوی

بیمه باربری

بنابراین، بیمه باربری داخلی یک روش منطقی و علمی برای محافظت از سرمایه تولیدکنندگان و بازرگانان و همچنین ضامن تداوم فعالیت‌های اقتصادی در کشور است. در ادامه…

عوامل مهم در تعیین حق بیمه و پرداخت خسارت

ارزش اموال : بیمه گذار مجاز می باشد هر یک از اموال خود را کامل و به قیمت روز تحت پوشش قرار دهد هرچه ارزش اموال بالاتر باشد . حق بیمه نیز افزایش می یابد وی اما نمی تواند تنها بخشی از اموال خود ( اموال گرانقیمت و یا پر خطر ) در هر گروه تحت پوشش قرار دهد. یعنی وی نمی تواند در گروه اثاثیه تنها 50درصد از اموال خود را بیمه نماید . در اساس این اتفاق خسارت براساس ماده 10 قابل پرداخت خواهد بود

مدت بیمه نامه : هرچه مدت بیمه نامه کمتر باشد . حق بیمه نیز کاهش میابد

پوشش های اضافی : در صورت انتخاب هر یک از پوشش های اضافی ، براساس میزان ریسک هر خطر، درصدی به حق بیمه پایه اضافه می گردد. که بیمه گذار با خرید هر پوشش می تواند خسارت وارده از آن محل را دریافت نماید.

نوع سازه : نوع سازه می تواند بر قیمت حق بیمه تاثیر بگذارد . در صورتی که نوع سازه براساس آیین نامه 2800 وزارت شهرسازی باشد پوشش زلزله شامل تخفیف می گردد . همچنین برای سازه های اجری و یا خشت و گل اضافه نرخی در نظر گرفته می شود.

نحوه پرداخت حق بیمه : در صورت پرداخت نقدی حق بیمه ، 10 درصد تخفیف به بیمه گذار پرداخت می گردد همچنین  در صورت پرداخت قسطی ، و قوع خسارت ، در ابتدا اقساط تسویه گردیده ، سپس خسارت به بیمه گذار و ذینفع پرداخت میگردد. همچنین در صورت تاخیر در پرداخت اقساط و عدم پرداخت اقساط و وقوع حادثه خسارت براساس قائده نسبی حق بیمه پرداخت می گردد

عوامل تشدید خطر : در برخی از موارد مشاهده می گردد ، همسایگان و یا ساختمان های مجاور به دلیل ماهیت و نوع شغل آنها دارای ریسک بالایی می باشند . از این رو ممکن است شرکت بیمه اقدام به افزایش نرخ نماید. همچنین در صورتی که این تغییر کاربری ساختمان های مجاور بعد از صدور بیمه نامه انجام پذیرد ، در صورت آگاهی بیمه گذار و عدم اطلاع به شرکت بیمه ، می تواند باعث بروز مشکلاتی در بحث پرداخت خسارت به بیمه گذار گردد. از این رو بهتر است در مواردی که بیمه گذار آگاه می باشد . این موضوع به اطلاع بیمه گر برسد . همانند تاسیس یک واحد صنعتی مواد شیمیایی آتش زا ، در مجاورت واحد صنعتی

ریز اموال آسیب دیده : در زمان وقوع خسارت ، در مرحله اول بیمه گذار موظف به ارائه اسنادی می باشد که اثبات کند اموال آسیب دیده شامل چه مواردی می باشد . در غیر این صورت ملاک شرکت بیمه ، گزارش کارشناسان دادگستری و یا کارشناسان خود می باشد .در این موارد جهت جلوگیری از تضعیع حق بیمه گذار بهتر است . در ابتدای کار لیست ریز اموال ارائه شده و ترجیحا در بیمه نامه ثبت گردد.

برخی از اصول و قوانین در بیمه های آتش سوزی

اصل حسن نیت : طبق این قانون طرفین قرارداد می بایست دارای حسن نیت بوده و در صورتی که مشخص گردد که بیمه گذار به قصد کلاه برداری و یا سوئ استفادهاز طرف دیگر قرارداد حسن نیت نداشته است براساس قوانین با وی برخورد می گردد.

اصل جانشینی : در مواردی که حادثه به وقوع پیوسته دارای مقصر حادثه می باشد . بیمه گر به نیابت از بیمه گذار(زیان دیده) می تواند به مسبب حادثه مراجعه نماید و خسارت پرداختی به بیمه گذار را ریکاوری نمایند.

اصل غرامت : طبق این اصل بیمه گذار در صورت وقوع خسارت ، و دریافت خسارت نباید در وضعیتی بهتر از قبل از زمان وقوع خسارت قرار گیرد. به اصطلاح بیمه گذار نباید از محل این بیمه نامه سود نمایند.

اصل نفع پذیری : طبق این اصل هر فردی که نسبت به یک سرمایه ذی نفع باشد، باید آن سرمایه را بیمه نماید. در واقع هر فردی که به نوعی از مورد بیمه سود می برد باید آن را بیمه نماید.

اصل تعدد بیمه : طبق این اصل که در بیمه های اموال مورد توجه قرار می گیرد . بیمه گذار نمی تواند اموال خود در اثر یک حادثه نزد چند شرکت بیمه ای ، بیمه نماید . مگر در شرایط ذیل :

خرید بیمه برای هر یک از خطرات و پوشش ها

جمع سرمایه های بیمه شده برابر با ارزش واقعی اموال باش

شرایط پرداخت

در این بیمه نامه براساس میزان حق بیمه می توان بیمه نامه را به صورت نقدی و یا اقساطی صادر نمود .

نقدی : در صورت پرداخت نقدی 10درصد تخفیف شامل بیمه نامه می گردد

اقساط : در شرایط اقساطی 30% از کل حق بیمه در ابتدای قرارداد دریافت می گردد و الباقی حداکثر طی 10 قسط از بیمه گذار دریافت می گردد

سفارش و صدور بیمه نامه

جهت صدور بیمه بدنه اتومبیل خود کافیست با تکمیل فرم مشاوره در منوی وب سایت ، درخواست خود را ثبت نموده تا کارشناسان مُداوی اقدامات لازم جهت ارائه نرخ و شرایط و صدور بیمه نامه انجام نمایند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

محمدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید