بیمه مسئولیت هیئت مدیره

تعریف بیمه

در بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان ، مسئولیت مدنی مالک یا هیئت مدیره ساختمان ( بیمه گذار ) در قبال ساکنین ، اشخاص ثالث ، و مشاعات ساختمان بدین معنی که چنانچه در نتیجه قصور و سهل انگاری بیمه گزار خسارت جانی و مالی به ساکنین ، اشخاص ثالث و مشاعات آنها که منشا آن ناشی از مشاعات ساختمان باشد، وارد آید بیمه گر پس از احراز مسئولیت بیمه گزار و در صورت لزوم طبق رای محاکم قضایی نسبت به پرداخت خسارت تا حدود تعهدات مندرج در شرایط بیمه نامه اقدام می نماید .

مخاطبان این بیمه نامه

کلیه مدیران ، هیئت مدیره ها و مالکان ساختمان های مسکونی ، اداری و تجاری می توانند در بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان ، مسئولیت خود را در قبال افراد موضوع این قرارداد تحت پوشش بیمه ای قرار دهند.

چرا به بیمه مسئولیت هیئت مدیره نیاز داریم : با این بیمه نامه ، شما و دیگر اعضای هیئت مدیره می توانید در مقابل ادعاها و خسارات جانی و مالی احتمالی ناشی از بروز حوادث در مشاعات ساختمان محافظت شوید .

اگر در مشاعات یک ساختمان مسکونی ، اداری ، تجاری حادثه ای رخ دهد که منجر به خسارت جرحی به افراد یا  خسارت مالی به بخش های مشاعات ساختمان گردد در اینصورت بیمه نامه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان ، هزینه های مربوط به خسارت وارده را جبران می کند.

طبق ماده 14 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان : مدیر ، نماینده یا مدیران ساختمان مسئول حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع عمومی می باشند. همچنین طبق ماده 20 آئین نامه اجرایی قانون تملک ساختمان باید تمام بنای ساختمان را به عنوان یک واحد در مقابل حوادثی مثل آتش سوزی و زلزله یا حوادث مربوط به آسانسور و … بیمه کنند.

اگر مدیر ساختمان بیمه نامه مربوط به آتش سوزی و آسانسور را برای ساختمان تهیه ننماید. تمام خسارت ناشی از این گونه حوادث به عهده او خواهد بود .

حوادثی که ممکن است در مشاعات ساختمان رخ دهد به شرح ذیل می باشد.

  1. وقوع حادثه در آسانسور و یا پله برقی
  2. وقوع حادثه در پارکینگ ساختمان
  3. آتش سوزی مشاعات
  4. سقوط اشیا در محوطه ساختمان و اطراف آن ( کوچه یا خیابان جنب ساختمان )
  5. ایجاد خسارت به انباری ، منازل داخل آپارتمان و ساختمان های مجاور ناشی از آتش سوزی ، ترکیدگی لوله آب ، نشت و ریزش چاه ساختمان که منشا آن مشاعات ساختمان می باشد.
  6. وقوع حادثه در مشاعات ساختمان از جمله راه پله ، پشت بام ، پارکینگ ، حیاط ، موتور خانه ، مراکز عمومی و …
  7. وقوع حوادث برای افرادی که جهت سرویس دهی و هر نوع تعمیرات جزئی در مشاعات ساختمان حضور می یابد.
  8. وقوع حادثه در استخر و سونا  

پوشش اصلی بیمه نامه مسئولیت هیئت مدیره

چانچه هر یک از خسارت ها اعلام شده در مشاعات ساختمان رخ دهد در اینصورت موارد ذیل تحت پوشش بیمه نامه خواهد بود :

  1. خسارت جانی وارد به شخص بیمه گذار در محل مورد بیمه در اثر خطرات موضوع بیمه نامه ناشی از مشاعات ، براساس شرایط عمومی رشته حوادث تا سقف تعهدات مندرج در شرایط خصوصی بیمه نامه تحت پوشش قرار دارد . همچنین خسارت مالی وارد به اموال بیمه گذار در محل مورد بیمه و در اثر خطرات موضوع بیمه نامه ، همچنین سقف تعهدات مندرج در شرایط خصوصی بیمه نامه تحت پوشش می باشد.
  2. خسارت های جانی و مالی وارد به شخص سرایدار و خانواده وی ، نگهبان ، نظافتچی ، تعمیرکار ، سرویس کار ، باغبان و باغچه بان و بطور کلی مسئولیت بیمه گذار در زمان بهره برداری از ساختمان در اثر خطرات موضوع بیمه نامه در قبال افرادی که جهت تعمیر و سرویس های دوره ای ، نظافت و … در مشاعات محل مورد بیمه وارد ساختمان می شوند تا سقف تعهدات مندرج در شرایط خصوصی بیمه نامه تحت پوشش می باشد.
  3. خسارت مالی شامل خسارت به مشاعات ساختمان ، اموال ساکنین و اشخاص ثالث می باشد
  4. خسارت جانی شامل هزینه های بیمارستانی ، فوت و یا نقص عضو می باشد.

سقف تعهدات هزینه های پزشکی و مالی با توافق طرفین تعیین می گردد و تعهد دیه نیز براساس دیه هر سال تعیین می گردد . که بیمه گذار می تواند کمتر از سقف دیه نیز این پوشش را خریداری نماید .

در این بیمه نامه هر یک از پوشش های هزینه پزشکی ، مالی و دیه دارای دو سقف مجزا در طول قرارداد می باشند

  • هزینه پزشکی در هر حادثه : یعنی در صورتی حادثه ، منجر به آسیب به فردی یا افرادی گردد، از محل این پوشش خسارت مربوطه پرداخت می گردد. لازم است در مواردی که تعداد آسیب دیدگان بیش از یک نفر می باشد ، پوشش هزینه پزشکی در طول مدت بیش از یک نفر در نظر گرفته شود .  
  • هزینه پزشکی در طول مدت بیمه نامه : این سقف می تواند بین یک الی 5 برابر هزینه پزشکی در هر حادثه افزایش یابد که نشان دهنده مجموع حوادث رخ داده در طول مدت یا تعداد نفرات آسیب دیده در طول مدت بیمه نامه که منجر به پرداخت هزینه پزشکی می گردد، می باشد.
  • خسارت مالی در هر حادثه : خسارت مالی به اموال اشخاص ثالث ، ساکنین ساختمان و همچنین بیمه گزار در داخل و اطراف ساختمان ناشی از مشاعات ساختمان از محل این تعهد پرداخت می گردد.
  • خسارت مالی در طول مدت بیمه نامه : این سقف می تواند بین یک الی 5 برابر خسارت مالی در هر حادثه افزایش یابد که نشان دهنده مجموع حوادث رخ داده در طول مدت بیمه نامه که منجر به پرداخت خسارت مالی می گردد، می باشد.
  • فوت و نقص عضو در هر حادثه ماه عادی : سقف این تعهد براساس دیه هر فرد مسلمان در ماه غیر حرام در هر سال تعیین می گردد.  
  • فوت و نقص عضو در هر حادثه ماه حرام : سقف این تعهد براساس دیه هر فرد مسلمان در ماه حرام در هر سال تعیین می گردد.
  • فوت و نقص عضو در طول مدت بیمه نامه : این سقف نیز همانند هزینه پزشکی و خسارت مالی در بیمه های مسئولیت براساس مجموع خسارت رخ داده در طول مدت بیمه نامه تعیین می گردد. لازم به ذکر است در صورت انتخاب پوشش تعدد دیات ، لازم است سقف تعهدات دیه در طول مدت نیز افزایش یابد

همچنین کل خسارت پرداختی بیمه گر در طول مدت بیمه نامه نباید از مجموعه سقف دیه در طول مدت بیمه نامه تجاوز نخواهد کرد

بیمه مسئولیت هیئت مدیره

پوشش های اضافی در بیمه مسئولیت هیئت مدیره

شما بر حسب نیاز خود می توانید نسبت به تهیه هر یک از کلوز ها و یا پوشش های زیر نمایید.

  • کلوز تعدد دیات
  • کلوز افزایش ریالی دیه تا سه سال
  • کلوز استخر و سونا  
  • کلوز شهربازی
  • کلوز سینما
  • کلوز مجموعه ورزشی
  • کلوز سرایدار ، نظافت چی ، نگهبان ، سرویس کار و …

مثال : برای یک ساختمان مسکونی در طول سال بیمه ای 2 حادثه پزشکی ایجاد شده است. که در هر حادثه 3 مصدوم هر کدام به مبلغ 5 میلیون تومان هزینه پزشکی پرداخت نموده اند . یعنی در مجموعه 30 میلیون تومان، با فرض اینکه اگر پوشش هزینه پزشکی برای هر فرد 5 میلیون تومان و در طول مدت 25 میلیون تومان باشد . در این صورت شرکت بیمه با احتساب هزینه 5 میلیونی هر فرد تنها تا سقف 25 میلیون تومان و خسارت 5 نفر را پرداخت می نماید ونفر ششم نمی تواند از خسارت بیمه استفاده نماید.

نفرات بیمه شده و حوادث تحت پوشش در بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان

  1. صدمات جانی و مالی وارده به بیمه گزار در اثر خطرات موضوع بیمه نامه و در محل مورد بیمه ، براساس شرایط بیمه نامه تحت پوشش می باشد.
  2. خسارت جانی وارده به ساکنین و اشخاص ثالث ناشی از استفاده از آسانسور و یا پله برقی تحت پوشش می باشد
  3. خسارت جانی وارده به شخص سرایدار ، نظافتچی ، سرویسکار ، تعمیرکار و گلکار در بخش های مشاعات ساختمان و در اثر خطرات موضوع مورد بیمه تحت پوشش بیمه نامه می باشد
  4. تعهد بیمه گر در خصوص پرداخت خسارت منوط به پرداخت بخش نقدی و اقساط حق بیمه در سررسید های مقرر توسط بیمه گزار و تایید وصول رسید پرداخت از سوی بانک می باشد ، لذا در صورتی که بخش نقدی حق بیمه بعد از حادثه پرداخت گردد بیمه گر هیچگونه تعهدی نسبت به پرداخت خسارت نخواهد داشت . لیکن چنانچه اقساط در سررسید های معین با تاخیر و بعد از حادثه پرداخت شده باشد پرداخت خسارت مشمول قائده نسبی خواهد شد.

در صورتی که اولین پرداخت دارای مهلت خاص و معین در بیمه نامه مسئولیت هیئت مدیره می باشد . در صورت وقوع حادثه قبل از موعد سررسید مذکور ، بیمه نامه معتبر و با رعایت شرایط عمومی و خصوصی و مقررات عمومی حاکم بر بمیه نامه بیمه گر متعهد به تدارک خسارت خواهد بود.

  • مسئولیت بیمه گذار در قبال استفاده کنندگان از مجموعه استخر و سونا ، واقع در محل مورد بیمه تحت پوشش می باشد

عوامل مهم در تعیین حق بیمه و پرداخت خسارت

اعلام اطلاعات زیر به صورت صحیح و دقیق علاوه بر تعیین حق بیمه باعث می گردد بیمه گر بتواند خسارت وارده به بیمه گزار را به صورت کامل و دقیق پرداخت نمیاد . درصورت عدم حسن نیت بیمه گزار در ارائه این اطلاعات و تشدید خطر بیمه گر می تواند خسارت فوق را پرداخت نکرده و یا براساس قوانین با آن برخورد نماید

  • نوع کاربری ساختمان : یعنی مسکونی ، تجاری و یا اداری
  • مساحت کل ساختمان
  • تعداد واحد های ساختمان
  • تخفیف عدم خسارت
  • حوادث و خسارت های حادث شده در گذشته
  • سقف هزینه های پزشکی مالی و دیه مورد نیاز برای هر نفر و در طول مدت بیمه نامه
بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان

استثنائات بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان

خسارت های ذیل تحت پوشش بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان بیمه ایران نمی باشد

  1. خسارت وارده ناشی از فعالیت های نماکاری ، نقاشی ، احداث و یا اضافه بنا و هرگونه تعمیرات اساسی و کلی و همچنین هر نوع فعالیت های خارج از شرایط بهره برداری ساختمان باشد
  2. خسارت های وارده به آپارتمان ها اموال ساکنین و اشخاص ثالث که منشا خسارت آنها از مشاعات ساختمان نباشد
  3. خسارت وارده به وسایل نقلیه مستقر در پارکینگ های عمومی ، بیمه گذار می بایستی برای موارد اشاره شده مستقلا بیمه نامه مجزا اخذ نماید ( به غیر از مسکونی که منشا حادثه مشاعات باشد )

فرانشیز بیمه مسئولیت هیئت مدیره

فرانشیز در بیمه مسئولیت هیئت مدیره در هر شرکت بیمه ای براساس ریسک موجود و شرایط توافق طرفین متفاوت می باشد.

مدت بیمه نامه مسئولیت هیئت مدیره

مدت این بیمه نامه حداقل یک ماهه و حداکثر یک ساله می باشد و در صورت موافقت طرفین قرارداد امکان تمدید بیمه نامه وجود خواهد داشت 

شرایط فسخ و ابطال بیمه نامه

بیمه مسئولیت هیئت مدیره ساختمان، ممکن است قبل از اتمام مدت بیمه نامه با اعلام کتبی بیست روزه طرفین قرارداد فسخ شود

شرایط فسخ از طرف بیمه گر

  1. عدم پرداخت حق بیمه و حق بیمه اضافی در سررسید معین
  2. در صورت تشدید خطر و عدم موافقت بیمه گزار جهت پرداخت حق بیمه اضافی مربوط
  3. در صورت کتمان و اظهار خلاف واقع بیمه گزار به طور غیر عمد درباره وضعیت خطر و احراز این امر قبل از وقوع حادثه
  4. بعد از پرداخت هر خسارت که بیمه گر ملزم به پرداخت ان باشد
  5. فوت بیمه گزار و عدم انجام وظایف بیمه گزار توسط ورثه و منتقل الیه

شرایط فسخ از طرف بیمه گزار

  1. در صورتی که کیفیت تشدید خطر کاهش یافته باشد و یا از بین رفته باشد و بیمه گر حاضر به تخفیف نباشد
  2. متوقف شدن فعالیت بیمه گر به هر دلیل
  3. عدم تمایل بیمه گزار به ادامه پوشش

شرایط پرداخت

در این بیمه نامه براساس میزان حق بیمه می توان بیمه نامه را به صورت نقدی و یا اقساطی صادر نمود .

  • نقدی : در صورت پرداخت نقدی 10درصد تخفیف شامل بیمه نامه می گردد
  • اقساط : در شرایط اقساطی 30% از کل حق بیمه در ابتدای قرارداد دریافت می گردد و الباقی حداکثر طی 10 قسط از بیمه گذار دریافت می گردد.

سفارش و صدور بیمه نامه

جهت صدور بیمه نامه خود کافیست با تکمیل فرم مشاوره در منوی وب سایت ، درخواست خود را ثبت نموده تا کارشناسان مُداوی اقدامات لازم جهت ارائه نرخ و شرایط و صدور بیمه نامه انجام نمایند.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

محمدی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید